Днес и утре е срокът за записване в осми клас за класираните на трети етап

DenNews.bg
30.07.2019
размер на текста:

Днес и утре, 30 и 31 юли, учениците класирани на трети етап на класирането за прием в осми клас за учебната 2019/2020 година могат да се запишат в училището, в което са приети.
На 1 август в училищата-гнезда ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница и на сайта на РУО - Кюстендил ще бъдат обявени незаетите места след III-ти етап на класиране.
За незаетите места след трети етап на класиране могат да кандидатстват ученици, отговарящи на изискванията за участие в приема. Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и необходимите документи. Приемането на ученици след трети етап на класиране за свободни места се осъществява от директора на съответното приемащо училище.
Резултатите от третия етап на класирането за неспециализираните училища с прием в VIII клас могат да се проверят на сайта: https://priem.mon.bg. Списъци по входящ номер с класираните за паралелките от област Кюстендил и некласираните седмокласници са обявени и в училищата-гнезда ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети