Разследван депутат се отказа от имунитета си

DenNews.bg
03.07.2019
размер на текста:

Разследваният за данъчни престъпления народен представител от БСП Георги Михайлов се отказа от имунитета си.
Вчера главният прокурор Сотир Цацаров повторно поиска снемане на депутатската защита на Михайлов.
„Не считам, че съм нарушил законите на Република България. В хода на следствените действия ще бъде установена истината“, изтъкна депутатът.
Припомняме, вчера стана ясно, че Михайлов ще бъде разследван и за данъчно престъпление, след като финансова инспекция на "СБАЛХЗ" ЕАД е показала, че много търговски дружества са доставяли значителен обем от медикаменти, въпреки че е налице презапасяване с лекарства.
През ноември 2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов заради безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в местното му на изпълнителен директор на "СБАЛХЗ" ЕАД. След като самият Михайлов доброволно се съгласи имунитетът му да бъде отнет, започнаха действия по събирането на доказателства, но се е стигнало до искане за разкриване на данъчноосигурителна информация, както и на банкова тайна.
В хора на разследването се установява и друго престъпление на народния представител - получаване на финансови средства от търговско дружество. За 2016 година депутатът не е декларирал 44 000 лева, които е получил като лихви от дружеството, на което през 2013 г. е предоставил заем в размер на 200 000 евро.
 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети