Южна Корея вдигна изтребители срещу руски самолети, влезли на два пъти в небето й

DenNews.bg
23.07.2019
размер на текста:

Южнокорейски военни са дали предупредителни изстрели срещу руски военен самолет, навлязъл в южнокорейското въздушно пространство днес, предаде Асошиейтед прес, като цитира министерството на отбраната в Сеул.
За първи път руски военен самолет нарушава южнокорейското въздушно пространство, заявил служител от министерството.
Първоначално три руски военни самолета нарушили въздушната зона за идентификация над морето до източния бряг на Южна Корея, преди един от тях да навлезе в южнокорейското въздушно пространство, посочи министерството на отбраната в Сеул. Тогава южнокорейски изтребители се вдигнали и дали предупредителни изстрели.
Руският самолет напуснал района, но след това се върнал и нарушил за втори път южнокорейското въздушно пространство по-късно днес. В отговор южнокорейски изтребители отново дали предупредителни изстрели.
Трите руски самолета нарушили южнокорейската въздушна зона за идентификация заедно с три китайски военни самолета. Не е известно дали двете страни са направили това умишлено, каза южнокорейският служител.
Министерството на отбраната в Сеул се готви да извика представители на руското и на китайското посолство по-късно днес, за да изрази официален протест, добавя АП.
В средата на юни Южна Корея отново вдигна изтребители, за да прихване руски стратегически бомбардировачи Ту-95, които влязоха в зоната за идентификация на ПВО.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети