Прокуристката на общинската болница в Дупница получи аплодисменти от всички съветници, след като представи отчета за първото полугодие

DenNews.bg
19.07.2019
размер на текста:

Прокуристката на общинската болница в Дупница Мария Жайгарова получи бурни аплодисменти от всички съветници за резултатите от отчета, който представи за състоянието на общинската болница за първото полугодие. Жайгарова лично представи финансовото състояние на здравното заведение и обяви, че откакто тя е поела ръсоводството,  задълженията на болницата са се стопили с 822 000 лева, като принос за това има и намаляването на персонала от 300 на 245 души. В резултат на това и заплатите са се вдигнали като при лекарите те са стигнало до 1400 лева, а при средния персонал- 1100 лв. Задълженията към доставчиците също са се стопили, като към края месец юни болницата дължи общо 1 141 771 лева. 

Като един от успехите, постигнати в последните 3 месеца Жайгарова посочи заздравяването и на родилно отделение, което бе застрашено от преструктуриране, а сега вече не генерира дори и минимални загуби. 

Предприели сме действия за нова и модерна операционна, както и други подобрения и реформи, защото функциите на една болница са да се грижи за здравето на хората, а и трябва да се развива. Ние се стараем да си покриваме разходите и възнамеряваме да продължим в този дух, каза в залата Мария аЖайгарова. и обяви, че общинската болница е единствената в Югозападна България, която вече прави безкръвни операции.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети