Спецоперация за корупция при доставки за Военновъздушните сили тече в София

DenNews.bg
18.07.2019
размер на текста:

Специализираната прокуратура обискира офиси заради съмнения за корупция при доставки за Военновъздушните сили. От държавното обвинение съобщиха, че действията текат в офиси на "Балкантел" ООД в София, както и в жилища на 3 лица.
Става дума за търговия с влияние. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България.
„Днес 18.07.2019 г. под ръководството на Специализираната прокуратура се провеждат претърсвания и изземвания в офиси на "Балкантел" ООД, както и в жилища на 3 лица, всички на територията на София. Процесуално-следствените действия са в рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 321 ал.6 от НК - престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления /търговия с влияние/ по повод доставяно от "Банкантел" ООД оборудване за нуждите на Военновъздушните сили на Република България. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България“, се казва в официалното съобщение на прокуратурата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети