400 души вече използват новото приложение на КНСБ за сигнали за некоректни фирми и работодатели

DenNews.bg
16.07.2019
размер на текста:

30 сигнала от служители за некоректно отношение на работодатели са подадени чрез новото приложение на КНСБ VOX в рамките на месеца, в който то функционира.
Приложението бе активирано на 11 юни и вече 400 потребители са го инсталирали на телефоните си. Чрез него всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.
Това стана ясно по време на среща, част от информационната кампания на КНСБ „Сивото убива!", която се провежда днес в Дупница. Както вече писахме, кампанията има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.
От КНСБ представиха данни за нивото на сивата икономика в България. Националният секретар на отдел "Защита на синдикалните права и трудови конфликти" на КНСБ Тодор Капитанов посочи, че у нас 15,9% е неформалната заетост, което нарежда България в топ 5 в Европа. В първата петица са още Полша, Румъния, Словакия и Русия. Капитанов напомни, че глобата за фирми, осъществяващи такава дейност е от 1500 до 15 000 лева.
До 18 часа днес всеки желаещ може да посети мобилния информационен център на КНСБ, разположен на площад "Свобода" срещу входа на читалище „Зора".

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети