Започва монтирането на 22 сензорни станции за следене на въздуха в София

DenNews.bg
12.07.2019
размер на текста:

 Първата от общо 22 сензорни станции за следена чистотата на въздуха ще бъде монтирана в София, съобщава bTV.
Тя ще се намира на територията на парк "Хиподрума" на кръстовището между две улици. Предвижда се в следващите седмици в различни райони на столицата да бъдат поставени и останалите 21 станции.
Те ще бъдат монтирани до метростанциите "Люлин" и "Джеймс Баучер", до Обръщалото на трамвай №10 при Западен парк, на бул. "Президент Линкълн", до читалище "Искра" в Орландовци, на Централна автогара, до Поликлиника "Враждебна", до Центъра за заразни болести, до Военно-медицинската академия, на ул. "Мими Балканска", до НИМХ-БАН, до Зимния дворец, до Стадион "Раковски", до 29 ДКЦ в Борово, до АИС "Хиподрума" и до читалище "Св. Св. Кирил и Методи" в кв. Драгалевци, както и до районните администрации на Надежда, Красна поляна, Подуене, Овча Купел, Искър и Студентски.
Данните от тях ще бъдат достъпни в реално време заедно с данните от измервателните станции на Изпълнителната агенция "Околна среда".
Припомняме, че в понеделник състав на Софийския градски съд (СГС) постанови привременни мерки на Столична община по делото за мръсния въздух.
Магистратите задължават общината да обявява средноденонощните нива на фините прахови частици на интернет сайта си, на информационните табла, разположени в автомобилите на градския транспорт и в станциите на метрото.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети