Задържаният за убийството на българин в Англия има 40 присъди, разследван е за 73 престъпления

DenNews.bg
07.06.2019
размер на текста:

Задържаният за убийството на 51-годишния българин Венцислав Маргинов в Англия е закоравял престъпник с 40 присъди зад гърба си, разследван е за 71 престъпления.
Джеймс Гелинг е обвинен за това, че наръгва с нож Маргинов, който изпада в кома и по-късно издъхва в болницата. Според британското обвинение, Гелинг е нападнал в гръб Маргинов, който се прибирал с двамата си синове от местна кръчма. Тримата са гледали там финала на Шампионската лига.
Според британската преса престъпленията, за които е разследан 31-годишният британец са кражби, обири, нападения и притежаване на опасно куче. Влязъл в затвора през 2011 година за 12 седмици заради нападение над бившата си приятелка. Жителите на родния му град Саутпорт негодуват срещу лекото наказание. Група депутати критикуват съда за малките присъди на серийни престъпници като него.
Миналата година Гелинг е спипан да се подиграва с полицията в социалните мрежи. Той публикува поредица от снимки с неприлични жестове, под които пише, че всъщност е "най-издирваният" в града.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети