Стартира кампанията в помощ на двойките с репродуктивни проблеми от община Дупница

DenNews.bg
07.06.2019
размер на текста:

От понеделник, 10 май, Община Дупница отваря осмата поред кампания за отпускане на финансова помощ на двойки с репродуктивни проблеми. Тази година за финансиране на ин витро процедури в бюджета са заложени 26 000 лв., като всяка двойка може да получи до 2 000 лв.
Критериите, на които трябва да отговарят двойките, са регламентирани в правилник, приет от Общински съвет (достъпен на сайта на община Дупница - dupnitsa.bg).
Припомняме, че Дупница е една от първите 5 общини в България, която въвежда практика да подпомага финансово ин витро процедури.
"Много от двойките се отказват от "ин витро" процедурите заради финансови трудности, а други разчитат на кредити, за да си позволят скъпоструващите изследвания. Затова не само продължаваме с подпомагането, но и завишихме малко парите за двойките. Обръщам отново внимание, че обработката на документите се извършва при строга конфиденциалност, така че семействата да не се притесняват да подават документи. Излишно е да казвам, че ако има повече одобрени кандидати, с което сумата ще бъде надхвърлена, ще бъдат предприети съответните действия в бюджета, за да помогнем на всеки. Това е въпрос без коментар", коментира кметът Методи Чимев, който е инициатор на кампанията още в началото на първия му мандат през 2011 г.
Документи ще се приемат до средата на месец септември.

Над 30 са досега бебетата на Дупница, които се появиха на бял свят с финансовата помощ на Общината.

Повече информация кандидатите могат да получат на тел: 0701 5 92 95
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети