ЧЕЗ обеща над 2 млн. лв. за подобряване на електрозахранването в област Кюстендил през 2019 г.

DenNews.bg
06.06.2019
размер на текста:

Обещание за инвестиция за над 2 млн. лв. за подобряване на електрозахранването в област Кюстендил дойде на среща между ръководството на ЧЕЗ, кметове на общини и техни представители от област Кюстендил. Домакин на събитието бе областният управител Виктор Янев. На работната среща присъстваха още зам.-областният управител д-р Матей Попниколов, главният секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС“. В регулярната среща се включи и Карел Крал – регионален мениджър на дружеството за България.
По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г.
Представителите на ЧЕЗ Разпределение отчетоха, че през 2018 г. в дупнишките села Делян и Тополница са изградени нови трафопостове. Бе отчетено също, че 145 хил. лв. е вложила компанията в реконструкции и монтиране на автоматизирани устройства на три електропровода за по-бързо локализиране на аварии и подобряване на електрозахранването в общините Сапарева баня, Трекляно и Кюстендил. Реконструкции на кабелни линии на стойност 250 хил. лв. са извършени в Кюстендил, Дупница и Бобов дол, за подобряване на качеството на доставяната електроенергия за клиентите в региона. 777 хил. лв. е вложила компанията в реконструкции на въздушни мрежи ниско напрежение, като нова мрежа е поставена в селата Коняво, Доброво и Пиперков чифлик.

По време на работната среща в Областна управа бе отчетено, че през изминалата година в Дупница стартира проект за монтиране на дистанционно обслужвани електромери. След предварителен анализ са избрани местата за изграждане на автоматизираната система, така че тя да донесе максимален ефект за повишаването на качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите и процеса на обслужването им. В Дупница са монтирани 21 625 електромера на стойност 1.9 млн. лв.
В хода на разговора между представителите на ЧЕЗ и на общинските администрации от региона се разбра, че през настоящата година ще се инвестират 2,1 млн. лв. за подобряване на електрозахранването в област Кюстендил. Компанията ще изгради нови трафопостове в селата Полска Скакавица и Богослов. 1100 метра кабели ще бъдат подменени в Сапарева баня. 7 автоматизирани съоръжения за по-бързо локализиране на аварии ще монтира дружеството на електропроводите Яхиново и Сапарева баня. Кабели ще се подменят и в Дупница, Кюстендил и Рила. Компанията ще осигури по-сигурно електрозахранване и на селата Гюешево, Чудинци, Кършалево, Черна река в община Кюстендил, чрез рехабилитация на електропровода, който ги захранва. ЧЕЗ Разпределение ще извърши реконструкции на мрежа ниско напрежение в областта за 910 000 лв.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети