Дупничанин с втора присъда, че живее с непълнолетна на семейни начала

DenNews.bg
04.06.2019
размер на текста:

Дупничанин получи втора присъда по обвинение, че е живял на съпружески начала с непълнолетно момиче без валидно сключен граждански брак.
Както и при първата присъда отпреди година, подсъдимият М.Н.С. призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Дупница.
В настоящия обвинителен акт е записано, че М. Н. С. живия в къщата си в Кочериново с ненавършило 16 г. момиче за периода от 27 декември 2017 г. до 30 юни 2018 г.
А това означава, че когато получи първата си присъда в началото на миналата година, той отново е живял на съпружески начала в нарушение на закона.
По сегашното обвинение съдът наложи на М.Н.С. присъда пробация, която предвижда задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.
Припомняме, че първата му присъда също бе пробация, но с пробационни мерки за срок от осем месеца, които вече са изтърпени от подсъдимия.
В съдебната зала той бе придружен от непълнолетната, с която живее и макар и неофициално тя обясни, че съжителството им е по взаимно съгласие и че, щом навърши пълнолетие след няколко месеца, е готова да сключи брак с него.
Съдебното определение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети