АПИ склони след преговори: В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по път I-1 през Владая

DenNews.bg
28.06.2019
размер на текста:

 В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по път I-1 през Владая. Това е резултатът от инициираната от Агенция „Пътна инфраструктура“ работна среща, в която участваха представители на инициативните комитети от Драгичево и Мала Кория по повод организацията на движение по път I-1 през Владая. В срещата, организирана от председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, участваха и кметовете на район Витоша Теодор Петков и на Драгичево Виктор Викторов.


Пътната агенция предложи в диалог с двата инициативни комитета да се реши въпросът, защото е неприемливо две съседни населени места, които са на разстояние около 9 км едно от друго, да не могат да постигнат съгласие и жителите на Драгичево да искат реверсивно движение, с което се осигуряват две ленти за движение за София сутрин в пиковите дни и часове, а жителите на Мала Кория да настояват то да се премахне.

Обсъдихме всички възможни варианти и решихме временното реверсивно движение, което се регулира ръчно, да се запази през летните месеци в пиковите дни и часовете с най-интензивен трафик сутрин и вечер, когато много хора пътуват към и от столицата. Тази организация ще бъде през летните месеци до изграждането на електронната система за регулиране на реверсивно движение. Очаква се тя да бъде готова най-късно до края на годината, съобщи инж. Иван Досев, член на УС на АПИ. Ежедневно по пътя през Владая преминават около 26 500 моторни превозни средства на денонощие, а след ремонта на пътя и осигуряването на две ленти в посока в дните с интензивен трафик той е нараснал с около 2 500.

Въпреки постигната договореност днес, жителите от Драгичево в неделя ще излязат край пътя, без да блокираме и затрудняваме движението по Е-79, съобщи председателят на Инициативния комитет на Драгичево Васил Николов. Удовлетворени сме от решението на АПИ за изграждането на постоянна електронна система за регулиране на трафика със светофари, както и осигуряването на реверсивно движение в дните с интензивен трафик - понеделник, вторник, петък и неделя, заяви Николов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети