Арестувани с дрога полицаи били в системата на МВР от 2-3 г.

DenNews.bg
28.06.2019
размер на текста:

Двама столични полицаи са задържани при акция на вътрешна сигурност за разпространение на наркотици. Това потвърди вътрешният министър Младен Маринов.
Те са от столичното 4-то районно управление. Сигналът е подаден от СДВР преди няколко месеца. Полицаите са арестувани вчера, процесуално-следствени действия продължават, каза министърът и така мотивира отказа си за по-конкретна информация.
Имаме непримиримост към такива случаи. Това са млади служители на по 2-3 години служба. Наблюдаваме като тенденция - постъпилите на служба в първите 5 години има възможност да се поддадат на външен натиск и да тръгнат по лош път, каза Маринов.
Припомняме, на 23 януари 2019 г. бе проведена акция в същото 4-то РПУ, където бяха арестувани петима полицаи. Първоначалната версия на ареста бе полицаите изнудвали търговци, които работят в района в столичния квартал "Лозенец". Сред тях е и началникът на сектор "Икономическа полиция".
На 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция "Национална полиция".
Заместник-началникът Теодор Тасев също е сменен с Делян Гешев. Гешев бе началник на Криминална полиция в полицейското управление. Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети