Дупнишкия съд оправда петима, заплашили с "Мъртъв си" в дома му бобовдолец, въоръжени със сабя, макара и тръби

DenNews.bg
25.06.2019
размер на текста:

Петима жители на община Дупница бяха оправдани напълно по дело, заведено от тях от бобовдоле за това, че е бил нападнат от тях в собстения му дом в миньорския град. Делото, което се точи вече 7 години, накрая приключи на първа инстанция, но може да бъде обжалвано на по-горна инстанция от потърпевшия. 

Драмата се е разиграла на  21.09.2012 година, около 18,10 часа в гр. Бобов дол, ул. „Самуил” № 23, когато в съучастие като съизвършители, петимата нападатели са се заканили на потърпевшия с убийство с думите: „Мъртъв си, мъртъв си” и с това заканване са възбудили основателен страх у него. Освен, че са го заплашили с убийство, те извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото (влезли са без разрешение в двора на къщата и са отправяли обидни думи и закани, като единия от нападателите хвърлил по него пластмасова макара, друг носил със себе си сабя, третия е носил със себе си метална тръба, а четвъртият от групата нарамил и алуминиев кабел. На цялата тази сцена свидетели станали и служителите на РУП гр. Бобов дол.

Оправданите насилници ще трябва да си поделят направените по делото разноски в размер на 17.21лв. (седемнадесет лева и двадесет и една стотинки), направени в хода на съдебното производство, на основание чл. 190, ал.1 от НПК ОСТАВАТ в полза на държавата.

 

Веществените доказателства по делото са следните: 1 брой метална тръба (черна), дълга около 40 см Ф-20 см; 1 брой кабел с черна пластмасова обвивка, с дължина около 70 см Ф-30 мм; 1 брой сабя с калъф от дървен материал, оплетена с черна кожа ОТНЕМА в полза на държавата. След влизане в сила на присъдата същите ще бъдат УНИЩОЖЕНИ.

 

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от днес пред Кюстендилски окръжен съд.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети