Кметът на Дупница връчи ключовете на автобусите по новата линия № 5 и пръв се качи да ги пробва

DenNews.bg
25.06.2019
размер на текста:

 Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев връчи днес официално ключовете от 4-те нови автобуси, които ще обслужват линия №5 в града, на Управителя на "Дупница Транс" Георги Зарев. Новите возила бяха паркирани на автогаровия площад в града. "Автобусите са по проекта "Интегриран градски транспорт" и ще свързват кварталите от новоизградените жилища до "Байкал".

След 2 месеца, те вече ще обслужват нашите съграждани, както и гостите на града. В момента тече подбор на кандидати за шофьори, така че в края на месец август автобусите ще се движат по улиците на града. Отговарят на всички европейски стандарти, могат да поемат 40 пътници едновременно, както и хора в неравностойно положение, за които има повдигащ механизъм и обособено място.

"Оттук насетне пожелавам успех на "Дупница Транс", да се грижи и стопанисва по най-добрия начин за возилата, а нашите съграждани да се возят в комфортна и приятна обстановка по обхвата на проекта, който както знаете ще бъде с напълно нова инфаструктура", каза инж.Чимев.Управителят на "Дупница Транс" също се включи активно по свалянето на лепенките и фолиата на автобусите, за които в местността "Злево" се изгражда в момента и сервизна база.

"Като общинско дружество, разбира се, че ще стопанисваме автобусите както трябва. Снабдени са с всичко необходимо за приятното пътуване, така че вече очаквам с нетърпение да тръгнат по маршрута", лаконичен бе Зарев.
Веднага след предаването на автобусите, кметът, заедно със заместниците си Крум Милев и Олга Китанова, служителите от отдел "Транспорт" и представителите на медиите направиха пробна обиколка на града.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети