Стара вражда между фамилии избухна с масово меле, 44 души са арестувани

DenNews.bg
24.06.2019
размер на текста:

В районното управление на МВР в Карлово са задържани 44 души от село Розино, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. Те са представители на две ромски фамилии, които снощи са участвали в масово сбиване.
С действията си полицейските служители са предотвратили разрастването на друго сбиване между двете враждуващи фамилии. Няма сериозно пострадали. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицейския пресцентър. За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от Районното управление в Карлово и сектор Специализирани полицейски сили.
Към момента обстановката е спокойна.
Екшънът се е разиграл вчера вечерта, когато група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови, посочва "Дарик". Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус както и имущество, стреляйки с ловна пушка.
От дългогодишната вражда между двата рода страдат всички, твърдят жители на селото. "Често стават такива разпри и въпреки, че периодично разговаряме и с двете фамилии, понякога напрежението ескалира, особено, когато са употребили повече алкохол", казва кметът на село Розино Ангел Шаламанов.

При претърсванията са открити огнестрелни оръжия - двуцевни пушки и газови пистолети.

В момента в Розино има разположени и специализирани полицейски сили от Пловдив и жандармерия, които осигуряват реда в махалата. Самото село има около 3000 жители.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети