Започна асфалтирането на ул. "Велико Търново", след дни и на "Бузлуджа"

DenNews.bg
20.06.2019
размер на текста:

 До дни ще започне асфалтирането на ул.Бузлуджа в Дупница. Габьоните са вече изградени, а следващата стъпка е полагане на първи асфалтов пласт и изграждане на тротоари. Улицата е част от проекта "Интегриран градски транспорт", заедно с уличната инфраструктура на "Социални жилища", където вече е положен първия слой и се довършват тротоарите.
От фирмата-изпълнител започнаха от днес дейностите и по ул.Велико Търново, която също е част от проекта и ще бъде изцяло преасфалтирана и с изградени пешеходни площи. Подменена е подземната инфраструктура със средства, които кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев осигури безвъзмездно като допълнителни от държавния бюджет. Продължават ремонтните дейности и по другите улици в обхвата на проекта. Напълно премахната е детската площадка при градинката "Муструков", където ще бъде изградена изцяло нова по проекта, а демонтираните съоръжения ще бъдат ремонтирани и монтирани в други детски кътове.
Изкопни дейности свързани с подмяна на водопровод продължават и по ул."Венелин", където остават още около 150 метра до новото кръстовище, което ще бъде изградено на "Рампата". Да провери докъде са стигнали дейностите и днес бе зам.кметът на Общината Крум Милев. Цялата улица е също заложена за подмяна на тротоари и преасфалтиране, като премахването на старата настилка е вече в ход. С изграждането й се очаква да поеме голяма част от автомобилния трафик и облекчи движението в централна градска част.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети