Кабел САТ Запад се обърна за помощ към омбудсмана Мая Манолова

DenNews.bg
14.06.2019
размер на текста:

 Кабелният оператор Кабел САТ Запад, както и граждани чрез подписка, се обърнаха за помощ и намеса към омбудсмана Мая Манолова.

Ето какво гласи писмото:


ДО Г- ЖА МАЯ МАНОЛОВА
ОМБУДСМАН
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ГР. СОФИЯ

 

ОТНОСНО: НАРУШАВАНЕ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МАНОЛОВА,

Днес, 13 юни 2019 г., в офисите на Кабел Сат Запад, беше проведена специализирана акция на ГДБОП, съвместно с КРС и НАП. При провеждане на акцията бяхме уведомени, че тя има за цел да провери разпространяват ли се тв програми без уредени авторски права и ощетява ли се държавната хазна. От офисите беше иззета техника на „Кабел Сат-Запад“ ООД включително и такава, от която се излъчват тв програми с уредени авторски права и такава, която се използва за разпространение на интернет до крайни абонати. В резултат на тези непонятни за нас действия на държавата, в лицето на служителите на ГДБОП, нашите абонати останаха без достъп до каквито и да е тв програми, за които заплащаме лицензионни права по договор. В момента сме поставени в невъзможност да осъществяваме дейността си и нарушаваме, както договорите си с абонатите, така и договорите с нашите контрагенти – доставчици на съдържание. Повод за писмото обаче не са финансовите и репутационни загуби, които търпим от абсолютно недоказаното обвинение в „пиратстване“. Повод за писмото са гражданите, които считано от днес и за неопределено време остават без телевизия и нямат достъп до интернет. Те са лишени от правото си на достъп до информация.
Моля за намеса от Ваша страна в качеството Ви на Омбудсман на Република България и в рамките на правомощията Ви определени от закона, да се застъпите за правата на гражданите като проверите има ли допуснати нарушения от органите на МВР по време на акцията на 13 Юни 2019г. в офисите на „Кабел Сат-Запад“ ООД. В случай, че се установят такива нарушения, ние ще претендираме незабавно връщане на иззетата ни техника, за да можем да възстановим излъчваните тв програми и достъпа на абонатите ни до интернет, с което да продължаваме да осигуряваме правото на достъп до информация на гражданите.

 


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети