СЕМ изхвърли Къци Вапцаров от конкурса за шеф на БНТ

DenNews.bg
11.06.2019
размер на текста:

 Съветът за електронни медии (СЕМ) реши, че един от кандидатите за генерален директор на БНТ - известният водещ на телевизионни предавания от близкото минало Къци Вапцаров, не може да участва в конкурса.
Членът на медийния регулатор и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева аргументира решението.
"Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията докладвам, че един от кандидатите - именно Кръстю Вапцаров, не може да участва в конкурса, защото са налице законови предпоставки за това. Комисията констатира несъответствие с изискването на чл.26, т.2 от ЗРТ, а именно, че при проверка в Търговския регистър е установено, че лицето е вписано като едноличен собственик и управител на няколко дружества", каза тя, цитирана от БНР.
В надпреварата за генерален директор на обществената телевизия ще участват седем кандидати - Емил Кошлуков, Сашо Диков, Сашо Йовков, Стоил Рошкев, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостлав Главчев.
Припомняме, че до конкурса се стигна, след като срещу бившия вече директор на БНТ Константин Каменаров влезе в сила присъда за шофиране в нетрезво състояние.
СЕМ ще избере нов генерален директор на БНТ на 5 юли.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети