Деца се учиха на любов към природата, като засадиха дръвчета в двора на забавачката си в Дупница

DenNews.bg
08.05.2019
размер на текста:

Дечица от предучилищната група с учители Мила Минчева и Иванка Георгиев засадиха дръвчета в двора на детска градина „Детелина“, които им бяха подарени от лидера на КНСБ-Дупница Тодорка Дамянова.
Освен инициативата, която ще разкраси мястото за игра и почивка на децата, по време на гостуването си Дамянова запозна децата с Деня на Европа, празник, който ще отбележим утре, както и с отминалия преди седмица Международен ден на труда.
На въпросите зададени от Дамянова за труда, както и за ползата от дръвчетата, както и как да се засадят и грижат за тях, децата показаха завидни знания.
„Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата са белите дробове на нашата планета, подобряват въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени и доказано ни правят по-спокойни и здрави“, обясни синдикалният лидер на децата.


„Искаме децата да се влюбят в природата, защото ние, хората, защитаваме и се борим за това, което обичаме, а Земята има нужда от нашата помощ“, посочи още тя.
Децата от ДГ „Детелина“ с голям ентусиазъм помагаха за засаждането и поливането, знаеха, че трябва да внимават при засаждането да не пречупят коренчетата, знаеха, че е необходима светлина, топлина и вода, за да израснат младите фиданки в големи и силни дървета. Освен радостта от това, че дворът вече е по-красив децата споделиха, че с нетърпение ще чакат Коледа, за да украсят борчетата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети