Полиция и жандармерия ще охраняват черешите в област Кюстендил

DenNews.bg
30.05.2019
размер на текста:

Специализирана полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред и извършването на престъпления по време на прибирането на селскостопанската реколта ще започва от 1 юни в Кюстендилска област.
До пика на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на ОДМВР – Кюстендил, поетапно ще се включват и служители на Гранична полиция – Кюстендил, и служители на дирекция „Жандармерия“ на МВР. Предвижда се по време на операцията да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления.
И тази година в осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка.
Традиционно общинската власт издава заповед за правилата, при които се наемат работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви и работното време в масивите и на пунктовете за изкупуване на черешите. Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта, информират от пресцентъра на ОДМВР.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети