Кандидат за охранител на заведение в Банско с обвинение, че за малко не убил турист

DenNews.bg
03.05.2019
размер на текста:

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.С. за извършен от него опит за умишлено.
На 14.12.2016 г. петима турски граждани пристигнали в Банско за ски ваканция, като отседнали в хотел. Два дни по-късно, след вечеря, чужденците решили да отидат в бар „Пирин 75“. В заведението част от тях се разположили пред бара, а другите – на маса срещу него. Компанията била в приповдигнато настроение и се забавлявала. Турските граждани се закачали с персонала, като отправяли реплики по отношение на сервитьорката и дърпали таблата й за сервиране.
Това поведение направило впечатление на обвиняемия Б.С., който същата вечер имал намерение да започне работа като охранител в заведението. Раздразнен от случващото се, той приближил турските туристи. Поради тясната пътека между бара и масата, С. се блъснал в единия от тях. Последвала размяна на реплики на английски език, взаимно блъскане, прераснало в напрежение между участниците в инцидента. За да ги разтърве, в конфликта се намесил още един от компанията на турските граждани - О.Г., когото обвиняемият ударил по главата. Чужденецът паднал на пода, а Б.С. продължил да демонстрира агресия, като го ритнал с крак. След като О.Г. се изправил, той забелязал, че обвиняемият държи в ръката джобен нож. В този момент Б.С. нанесъл силен удар с него в областта на сърцето на О.Г. Пострадалият успял да излезе навън, където установил, че от него тече много кръв. Приятелите му спрели такси, за да го закарат в най-близката болница. В този момент от заведението излязъл обвиняемият, който продължил с нападките спрямо Г., като го ритнал по бедрото.

Пострадалият бил приет в болницата в Разлог за лечение в хирургично отделение. От заключението на изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че нараняването е засегнало жизненоважни органи – белите дробове и сърцето, с излив на кръв в плевралната кухина и околосърцевата торбичка. Тези увреждания причинили на О.Г. постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Единствено благодарение на оказаната спешна, високоспециализирана оперативна намеса и своевременни реанимационни мероприятия животът на пострадалия чужд гражданин бил спасен.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети