Елза Величкова удари първа копка на цялостния ремонт на детска градина "Дружба"

DenNews.bg
23.05.2019
размер на текста:

 Амбициозната адв. Елза Величкова продължава да реализира сериозни строителни дейности в община Бобов дол. Поредната първа копка през изтичащият й мандат се реализира днес на а официалната церемония „Първа копка“ на обект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане“ на сградата на ОДЗ „Дружба“, кв. „Миньор“ гр. Бобов дол.
Реализацията на строителството и обзавеждането на градината е финансирано по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от подмярка 7. „Основни услуги и обновяване на развитие на селата в селските райони“ от програмата за развитие на селските райони.
На церемонията присъстваха представители на проектанта и на авторския надзор („ ТН“ ООД - София; на строителя „ДЗЗД”; „ОДЗ Бобов дол“ – ОИ ) („Градител“ ООД и „СА.И.Е“ ООД – Добринище; на строителният надзор„БУЛСТРОЙ“ „Контрол инженеринг АД“ - София)


В словото си кметицата отбеляза, че този амбициозен проект е предназначен да подобри живота на хората и достъпа на населението на община Бобов дол до обществени услуги, предлагащи места за настаняване на бобовдолските деца. Първата копка на строителният обект се превърна в символична първа копка към повишаване икономическия потенциал на общината и намаляване на миграционните потоци, чрез предлагане на места за настаняване на деца под седем годишна възраст.
Директора на детската градина г – жа Г. Зарева благодари на кмета и на общинското ръководство, без които тази реконструкция и обзавеждане е немислима.
ОДЗ „Дружба“ е пусната в експлоатация през далечната 1977 г. През тези 41 години са правени частични ремонти, но сега с този строителен проект се предвижда пълна реконструкция, обзавеждане и оборудване на сградата на детското заведение в т. ч. Строително монтажни работи; Оборудване и обзавеждане на сградата; Вертикална планировка; Доставка и монтажна детските съоръжения.


Адв. Елза Величкова благодари на проектантите , на строителите , на авторския и строителен надзор за положената добросъвестна работа спомогнали за реализирането на строителния обект.
На церемонията присъстваха голям брой родители, които изразиха своето задоволство и радост от благородната инициатива на общинския кмет, целяща подобряване условията на живот на техните деца.
Така кметицата продължава да полага значителни усилия за подобряване на публичната инфраструктура на община Бобов дол.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети