До 6 г. затвор може да получи охранителят, счупил ръката на онкоболен

DenNews.bg
23.05.2019
размер на текста:

Срещу охранител, който счупи ръката на клиент, защото се опитал да влезе в банка с медицинска маска, е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, охранителят може да получи присъда до 6 години затвор.
Както вече стана ясно след инцидента вчера, пострадалият, който е онкобоен, е опериран спешно заради фрактурата, а това е отложило животоспасяваща трансплантация на стволови клетки.
"Оприличиха ме на банков обирджия, не мога обаче без маска, защото съм тежко болен. По препоръка на лекарите трябва да се предпазвам от вирусите", обясни Валентин Димитров пред bTV.
57-годишният мъж се опитал да влезе в офиса на банка в Сливен, за да плати такса, но бил спрян на входа заради медицинската маска, която носи. 

Синът на пострадалият мъж - Георги Димитров, твърди че се наложило да транспортира баща си спешно до София. Баща му е опериран в "Пирогов", но това наложило отлагане на друга животоспасяваща операция за неопределен срок от време.
Гардът на банката отказва коментар, а от самата нея заявиха, че не отговарят за действията му, тъй като не е техен служител, а на охранителната фирма. Ще помогнат обаче за лечението на своя клиент.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети