Марек-Дигеста е шампион и при 12-годишните

DenNews.bg
20.05.2019
размер на текста:

С нова шампионска титла допълни колекцията си дупнишкият клуб по тенис на маса "Марек-Дигеста". За втора поредна година момчетата до 12 години завоюваха първото място и титлата на България отборно. Надпреварата се проведе в Момчилград, а участие взеха 16-те най-добри отбора в България. Дупнишкият тим в състав Стефан Димитров, Йоан Величков и Александър Българанов се представи изключително силно. По пътя към титлата дупничани победиха отборите на "Корабостроител" (Варна) и "Кабаков" (Шумен) с резултат 4:1, а на финала се наложиха категорично над отбора на "Комета" (Луковит) с 4:0. Стефан Димитров и Йоан Величков завършиха без загуба турнира, а Александър Българанов, за който това бе първо състезание, също успя да запише победа и то във финалния мач.

Тази седмица на момчетата предстои участие в Държавното индивидуално първенство в Каварна, където амбициите на клуба отново са за шампионски титли в личното, двойките и смесените двойки.

"Изключително горд и щастлив съм от поредния успех! Успяхме да защитим титлата си от миналата година, което е много трудно в спорт като нашия с толкова голяма конкуренция. Поздравявам момчетата, треньорите Веселин Георгиев и Емилия Ганчева, които заедно полагат много труд в тренировките, родителите за подкрепата и всички, които са близо до нас и ни помагат толкова много!", коментира председателя на клуба Любомир Ганчев.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети