Започна ремонт на детската площадка в Градската градина

DenNews.bg
16.05.2019
размер на текста:

 Ремонтът на детската площадка в Градската градина започна от днес. Съоръженията на едно от най-посещаваните и любими места за децата пристигнаха миналата седмица, но лошото време не позволяваше монтирането им. Служители от "Строителен отдел" към Община Дупница започнаха подмяната на пързалките, компрометираните елементи по съоръженията, както и на оградата и пейките. Очаква се да пристигнат и новите "клатещи животни", които бяха откраднати миналата, за да бъдат монтирани и те. След като бе счупена и изкривена умишлено едната от люлките, тя ще бъде ремонтирана и отново поставена за забавление на малчуганите.

Поетапно ще бъдат възстановявани и другите кътове за децата. Със заповед на кмета на Общината инж.Методи Чимев в края на месец март бе назначена комисия, която направи оглед на всички детски кътове и след направените констатации с протоколи за необходимите дейности, започна възстановяването им.

Напълно ремонтирани са другите две площадки на ул. "Симеон Велики" и пред Дом на техниката. Изцяло нова детска площадка пък ще бъде изградена в жк.Елица, след като Община Дупница осигури финансиране в размер на 10 000 лева по проект през ПУДООС.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети