Намереният убит съсед на издирвания Стоян Зайков отказал на полицаите да претърсят дома му

DenNews.bg
16.05.2019
размер на текста:

 Все още няма категорични данни, че издирвания за убийството на бившата си партньорка Стоян Зайков е убил и 42-годишния си съсед и трети братовчед Валентин Петров. Ясно е обаче, че Петров е отказал на полицаите да извършват претърсване на къщата му. Той е казал, че сам ще провери дома си. Държал се е спокойно и не е давал индикации за някакви притеснения. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов.

Снощи Костенец отново бе под полицейска обсада, като униформените проверяват къща по къща.
Полицията издирва Зайков от петък, когато неговата бивша партньорка бе умерена убита. Той е основен заподозрян за престъплението.
Припомняме, че вчера полицията откри и тялото на Петров, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. 42-годишният Валентин Петров е бил убит с ловна пушка. Мъжът е съсед и трети братовчед на издирвания Стоян Зайков. Деляла ги една ограда.
Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов посочи, че издирваният Стоян Зайков и застреляният Валентин Петров не са имали пряк конфликт.
„Няма категорични данни, че заподозреният, който издирваме от миналата седмица е същият извършител. Починалият е съсед на евентуалния заподозрян, но до момента нямаме категорични данни, че убийствата са извършени от един и същи човек, въпреки че не изключваме тази версия и работим по нея“, посочи Иванов. „Двамата са били съседи, имат роднинска връзка, назад във времето са имали дрязги, но данните, които имаме до момента, показват, че доста време не са имали конфликт. Били са на чисто човешки отношения“, допълни главният секретар на МВР.

На въпрос дали има сигнали или някаква информация относно второто убийство, Иванов каза: „До сега нямаме сигнал някой нещо да е чул, да е свидетел. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително в района. Има попадения от сачми. След приключване на съдебно медицинската експертиза ще имаме яснота“.
Попитан каква е вероятността второто убийство в Костенец също да е дело на издирвания Стоян Зайков, той заяви: „Вероятност има, докато не отхвърлим с категоричност някои от версиите, няма да спрем да работим по тях. Тази версия остава“. По думите му има вероятност издирваният Стоян Зайков да се е укривал в дома на Петров.

Пред Trafficnews Петров казал, че ако говори пред камера, Зайков може да посегне на живота му. Допускал, че може да се укрива на тавана на къщата му, без да знае.
Убитият мъж е и единият от разпитаните, след изчезването на Зайков. След поредното убийство в Костенец, в издирването на извършителя се включи целият отряд за борба с тероризма и екипи на Жандармерията. Специалните части започнаха щателно претърсване - къща по къща.
"През нощта работата продължи и сега продължава и ще останем тук, докато не бъде заловен извършителят, няма да си тръгнем, за да е осигурена сигурността на гражданите. На цялата територия на града има полицейски сили. Правим анализ на ситуацията, ще докараме допълнителни сили и ще бъде задържан евентуалният извършител", изтъкна главният секретар на МВР.
Той призова гражданите да подадат веднага сигнал в полицията, ако видят нещо съмнително.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети