Разследващ журналист е в неизвестност, Христо Гешов е обявен за национално издирване

DenNews.bg
15.05.2019
размер на текста:

 Разследващият журналист Христо Гешов е изчезнал и е обявен за национално издирване, става ясно от публикация на сайта "Биволъ" във Facebook.
В последно време Гешов е под полицейска закрила, след като през февруари срещу него бяха отправени заплахи за живота му. Преди година той стана жертва на побой заради работата си.
Последното разследване, по което Гешов работи за „Зов нюз, бе незаконна ВиК инсталация в курортния комплекс „Чифлика“ край Троян.
Негови разкрития за обществени поръчки в община Червен бряг доведоха до наказателно дело срещу кмета на града Данаил Вълов.
"Нашият колега Христо Гешов е в неизвестност и е обявен за национално издирване. След серия разследвания, довели до обвинения срещу кмета на Червен бряг, той беше нападнат и пребит пред дома си, поради което живееше под полицейска защита", пишат от "Биволъ". Допълва се, че последното разследване на Гешов е било за кметицата на Троян, която - според публикацията - е близка до адвоката Момчил Мондешки, свързван с Владимира Янева. "След това разследване срещу него започнаха атаки в подконтролни на Мондешки и ментора му Пеевски медийни клоаки. През последните дни това очерняне ескалира с изключително гнусни клеветнически материали. По наша информация Христо е преживял много тежко тези клевети. Заблудил е полицая, зачислен за защитата му и е изчезнал по собствено желание. Възможно е да е напуснал страната. Или по-лошо...“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети