Отварят за движение 6,5 км от АМ "Струма" след Благоевград по-рано

DenNews.bg
15.05.2019
размер на текста:

Движението по 6,5 км от АМ "Струма" след Благоевград ще бъде пуснато по-рано от предвиденото. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В заключителен етап са строителните работи в участък, част от лот 3.1 на АМ "Струма" между Благоевград и отсечката преди бъдещия тунел "Железница".
Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при предстоящите почивните дни и активния летен сезон, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която инспектира заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски строителните дейности по участък 1 от лота, който започва от края на изградения през ноември 2015 г. лот 2 Дупница - Благоевград и продължава до новоизградения пътен възел.
"Благоевград-Юг", който се намира след ел.подстанцията на главен път Е-79. Дължината на отсечката е около 6.5 км. Чрез нея ще се избягва влизането в Благоевград и създаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.
Лот 3.1 е с обща дължина 12,6 км. Проектът включва изпълнението на два участъка, като работата по втория продължава.
Вече приключи и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник. Индикативната стойност на извършваните дейности по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е 1,2 млн.лв. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети