И ловци се включиха в издирването на стрелеца, убил жена си с два куршума в главата

DenNews.bg
13.05.2019
размер на текста:

Ловци и горски стражари са се включили в издирването на Стоян Зайков, основен заподозрян за убийството на 38-годишната му съпруга в Костенец.
Над 30 адреса са претърсени от барети, специални части и полицията. Заради информацията, че Зайков имал навика да си прави заслони сред природата, издирването обхваща и горите край Костенец, като в обхода им са включени горски и ловци.
Мъжът не ползвал мобилен телефон, таблет или каквото и да е друго електронно устройство, което затруднявало търсенето му. Именно заради това бил разширен и обхвана на издирването му, в което включил дори хеликоптер. Търсенето му продължава вече трети ден.
Граждани пък подали около 10 сигнала на 112, че са забелязали човек, приличащ на Зайков. Информацията им обаче не помогнала особено на издирващите, тъй като такъв "обект" не бил открит в районите, за които ставало въпрос в съобщенията.


Хора в Костенец разказват, че издирваният не за първи път се крие от полицията. При това много умело, предаде "Трафик Нюз". Имало случай, при който Стоян стоял 24 часа в бидон в мазето на комшия, за да се скрие от полицаите.
При друг случай полицията го търсила два месеца, а той се скрил на втория етаж в къщата на съсед. Мъжът дори не разбрал за присъствието му. И сега хората смятат, че трудно ще го открият. Стоян бил бракониер и познавал добре гората.

38-годишната Милена Шишкова беше намерена убита близо до дома й в Костенец на 10 май. Тя е била простреляна от упор в главата с два куршума от пистолет в близост до къщата, в която живеела след като се разделила със заподозрения за убийството Стоян Зайков. По последни данни преди убийството е била завързана и пребита от нападателя си.
Жертвата се оплаквала, че през последните няколко дни заподозреният я преследва. Това коментира нейната сестра Славяна Шишкова след като даде показания пред полицията. Тя беше категорична, че не може да става дума за любовен триъгълник, защото Милена не е имала връзка с друг мъж.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети