Започна асфалтирането на ул. „Георги Икономов“ в Дупница

DenNews.bg
10.05.2019
размер на текста:

Асфалтирането на ул. "Георги Икономов“ в Дупница започна от днес. Улицата е част от проекта "Интегриран градски транспорт" и след като водопроводът и канализацията бяха подменени, започва асфалтирането й, а след това и изграждането на тротоари. В следващите дни са възможни затруднения при преминаването на автомобили в района, за което от Община Дупница призовават шофьорите да бъдат внимателни.
Ул. „Георги Икономов“ не е ремонтирана от направата й, но през 2015 година Община Дупница успя да я включи в европейски проект за цялостен ремонт. Европейското финансиране по проекта обаче обхващаше по изискване само надземна инфраструктура, но кметът Методи Чимев успя да договори безвъзмездно финансиране от държавния бюджет за подмяната на водопровод и канал по трасето на проекта, където те не са подменяни.
Както е известно заради съдебни саги и обжалвания още на ниво обявяване на поръчка, проектът стартира с почти година и половина закъснение едва през есента на миналата година. "Опитът на някой да бламира този изключително важен проект за града обаче не успя за негово или тяхно съжаление. Няма да изпадам в подробности, защото в крайна сметка нещата се случват. Иначе досега да сме приключили и забравили за ремонтите по трасето от "Социални жилища" до кв."Байкал". Искаше му се на някой да не ремонтираме улиците, да изгубим европейското финансиране, но от това губещ нямаше да е Методи Чимев, а всички жители на града, които всеки ден караме по разнебитените улици. В крайна сметка, впрегнахме целия ресурс и се наложи да стартираме есента заради сроковете, които имаме и това доведе до неприятностите с разкопаните улици по трасето през зимата и тяхната непроходимост. Много голям бе дискомфорта, факт е. Но пък и съм благодарен на хората, че проявиха разбиране за това, меко казано, неудобство. Дискомфорт ще има и в следващите няколко месеца до лятото, когато приключваме проекта", коментира Чимев.
От другата седмица стартират ремонтните дейности и по други две натоварени улици "Венелин" и "Отец Паисий", които също са част от проекта. Движението на автомобили ще бъде затруднено, но ще бъдат поставяни указателни табели.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети