Всички абитуриентски балове в Дупница ще са на една дата

DenNews.bg
10.05.2019
размер на текста:

Абитуриентски балове на всички училища в Дупница ще бъдат на една дата-24 май. Това стана ясно след среща на директорите на средните училища, служители на полицията и Община Дупница. Традиционно именно Общината ще организира и представянето на зрелостниците.
359 са завършващите тази година средното си образование младежи в Дупница, като всички ще дефилират на пл. „Свобода“ на 24 май, но последователно.
На срещата бе да уточнена и организацията по представянето на младите хора, както и за движението по улиците в този ден.
Най-много - 5 паралелки с общо 130 ученици са завършващите ПГ "Христо Ботев". Те ще излязат по червения килим до сцената на площада в 15,45 часа. Веднага след тях - 16,20 часа ще бъде представянето на абитуриентите от ПГОСУ, където завършват 2 паралелки с 48 младежи.
Също с по две паралелки са СУ "Св. Паисий Хилендарски" (45 ученици) и ТХВХП (48 ученици), чийто представяния ще започнат съответно от 17,30 часа и 17,45. Последни пред жителите на града ще излязат завършващите 74 младежи (4 паралелки) от ПГ "Акад.С.П.Корольов" - 19,30 часа.
За да не се получава хаос с движението по главните улици, ще се ползват разделени два пункта за автомобилите - пред Спортна зала и главната улица под Гимназия "Христо Ботев", информират от пресцентъра на Община Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети