И у нас разследват самолетната катастрофа, убила българско семейство в Северна Македония

DenNews.bg
08.04.2019
размер на текста:

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загина четиричленно българско семейство. Разследването ще бъде възложено на следовател от Националната следствена служба (НСлС) заради фактическата и правната му сложност.
Образуваното досъдебно производство е за това, че на 2 април неизвестен повредил или допуснал да се повреди малък самолет тип „Чесна“ с немска регистрация и при катастрофата на самолета е настъпила смъртта на повече от едно лица - загинали са четирима български граждани, членове на едно семейство.
Предстои разпит на служители на дирекция "Консулски отношения" в МВнР, запознати със случая, представители на ръководството на въздушното движение на РСМ. Предстои да се изяснят данните за силна турбуленция и за загубен контрол от пилота над въздухоплавателното средство.
При разследване, има 4 хипотези - човешки фактор, технически отказ, метеорологична обстановка, здравословно състояние
От СГП ще изискат информация за назначените до момента експертизи в Северна Македония, включително и за резултатите от същите от проведеното разследване. След съгласуване с наблюдаващия прокурор ще се назначи извършването на допълнителни такива с цел установяване наличието на повреда на самолета.
Припомняме, че самолетите „Чесна“ не разполагат с черна кутия.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети