Сърби опитаха да вкарат над тон канабис у нас с хитра маневра с камиони

DenNews.bg
08.04.2019
размер на текста:

1 тон и 30 кг канабис в сакове и чували са открити в ремарке на товарен автомобил на ГКПП "Калотина". Подробности за престъплението дадоха Наталия Николова, административен ръководител на Окръжна прокуратура-София и Георги Костов, директор на агенция "Митници".
Схемата обаче се е разгръщала с помощта на два камиона на един и същи превозвач с едни и същи номера - само с една цифра разлика.
Единият камион пътува празен, а другият е натоварен със стока от Сърбия за Турция.
Натовареният камион е разпознат като рисков на границата заради вида на товара си и затова е пренасочен за рентгенов контрол. Пълният и празният камион обаче си разменят номерата между зоната за първоначален контрол и рентгеновия контрол.
Подозренията се подсилват от факта, че при граничарите се явява празен камион, но с документи за пълен.
Като пълният камион успява да напусне граничната зона за сигурност. Заради подозренията е създадена организация и натовареният камион е спрян преди района на Сливница. Именно там е задържано количеството пресован канабис.
Шофьорът на камиона изоставя товара и успява да избяга - пеша или с автомобил, който му е бил "съпорт", обясни Георги Костов.
Задържан е шофьорът на празния камион, който е и собственик на двата. Най-вероятно той ще бъде обвинен за участие в престъпната схема като помагач. И двамата са сръбски граждани, потвърди Георги Костов.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети