Ердоган иска ново преброяване на бюлетините в Истанбул

DenNews.bg
07.04.2019
размер на текста:

 Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган обяви, че ще поиска от Върховния избирателен съвет на Турция пълно преброяване на пуснатите бюлетини в Истанбул на местните избори на 31 март, информира "Дейли сабах".Али Ихсан Явуз, заместник-председател на партията, обяви позицията на управляващите, докато все още продължава повторното преброяване на гласовете в няколко района в Истанбул.

"Ние избрахме пътя да премахнем редица грешки. Но все още не е приключило", каза той пред журналисти.

Партията настоява за пълно преброяване в квартал "Бейоглу", един от 39-те района в най-големия град в Турция, и ще поиска от Върховния избирателен съвет да направи същото и в останалите, поясни той. Ние ще се обърнем към Върховния избирателен съвет повторно да преброи всички гласове в останалите 38 района, изтъкна той.

По думите му кандидатът на опозицията води с 16 442 гласа в резултат на частичното преброяване.

Резултатите показват, че Екрем Имамоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) получава най-голяма подкрепа за кмет на Истанбул. Имамоглу е подкрепен от 48,79%, докато кандидатът на турската управляваща партия Бинали Йълдъръм - 48,51%. Разликата е около 25 000 гласа.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети