Обявиха конкурс за 42 места в специалните сили

DenNews.bg
04.04.2019
размер на текста:

 Със заповед на министъра на отбраната в 68-ма бригада „Специални сили” е разкрита процедура за 42 войнишки длъжности за приемане на военна служба на завършили граждански, средни или висши училища в страната и чужбина. Вакантните длъжности са във военни формирования в гарнизон Пловдив. Търсят се радиотелеграфисти, сапьори, санитари, шофьори и други. До 18 юни 2019 г. кандидатите могат да подадат заявление до командира на 68-ма бригада „Специални сили” чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО).

Конкурсът ще се проведе на 25 и 26 юли 2019 г. Включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура (100 въпроса) и събеседване с кандидата. Изпитът по физическа подготовка цели да тества качества като сила и издръжливост и включва лицеви опори, коремни преси, бягане совалка 10х10 м и крос 1000 м, по нормативи. Балът за класиране на кандидатите се формира от точките на изпита по физическа подготовка и теста за обща култура, оценката от дипломата, като се добавят точки, ако кандидатът има висше образование, ако е бил на военна служба, ако притежава военноотчетна специалност, ако владее английски език и т.н.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите за войници в 68-ма бригада, необходимите документи, списък на вакантните длъжности и нормативите за физическа подготовка са посочени в обявата за конкурса, публикувана на 2 април 2019 година в интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрика „Документи“ – секция „Обяви и конкурси“.

Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация по време на информационните борси в рамките на кампанията „Бъди войник“ и на единния национален телефон: 0700 20 407.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети