Борисов иска оставката на шефа на антикорупционната комисия, президентът свали доверието си, а прокуратурата го проверява

DenNews.bg
04.04.2019
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов препоръча на замесения в имотния скандал шеф на КПКОНПИ да подаде оставка, президентът Румен Радев свали доверието си от Пламен Георгиев, а прокуратурата започва проверка срещу него.
След цялата тази поредица реакции самият Георгиев обяви, че излиза в отпуск.
Тази сутрин първо стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е назначил проверки на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов и на съпругата на Лозан Панов - председател на Върховния касационен съд. Причината е публикации в медиите за придобити недвижими имоти, съобщават от прокуратурата.
Малко по-късно, без да казва имена, премиерът Борисов заяви, че всички замесени в имотния скандал трябва да поемат отговорност. Минути по-късно Пламен Георгиев съобщи, че излиза в отпуск.
Малко по-късно от президентството съобщиха, че държавният глава Румен Радев е свалил доверието си от председателя на КПКОНПИ. Това е станало в сряда, след като президентът е поканил неговия заместник да изнесе доклад на предстоящото заседание на КСНС.
През последните дни се коментират публикации в медии, според които Георгиев е ипотекирал терасата - над 100 кв.м, със сауна и барбекю, и тя била вписана в нотариален акт. Самият Георгиев твърди, че терасата не е негова собственост, а обща част в кооперацията, и погрешно била вписана.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети