Природозащитната организация WWF организира дискусия за развитието на Бобов дол след въглищата

DenNews.bg
04.04.2019
размер на текста:

Международната природозащитна организация WWF „Световен фонд за дивата природа“ организира публична дискусия в Бобов дол, на която ще се представят и обсъдят възможностите за справедлив енергиен преход в Югозападна България. Срещата е насрочена за 9 април, вторник, от 15 часа в сградата на община Бобов дол и се организира съвместно с местната власт. Дискусията е част от проект „Справедлив преход в Източна и Южна България“, изпълняван от WWF.
Срещата цели да представи резултата от извършеното проучване, разработено от организацията и включващо подробно социално-икономическо проучване на региона на Югозападна България, заедно с предизвикателствата и възможностите за бъдещето му развитие. Фокусът попада върху въгледобивните региони на Перник и Бобов дол,
Сред участниците в дискусията ще са кметът на Бобов дол Елза Величкова, представители на местната власт, бизнеса от региона и други заинтересовани страни, включително представители на ресорните министерства, синдикати, общински и бизнес организации от София, както и представители на ТЕЦ „Бобов дол“, на мините в региона и съпътстващия бизнес в сектора.
Идеята е чрез обсъждане на всички гледни точки да бъдат намерени следващите стъпки за възможностите за развитие на икономически алтернативи във въгледобивните региони.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети