Мъжки сандали: съвети за ефективен избор

DenNews.bg
30.04.2019
размер на текста:

 Мъжките сандали са предпочитана част от аутфита на мъжа през лятото, защото създават усещане за комфорт и повече удобство. Носейки ги, краката на мъжете се освежават, проветряват и не се получава изпотяване. Те са отличен заместител на обувките, които са затворени и създават дискомфорт през топлите месеци, когато температурите са по-високи.
Има някои тънкости, на които е желателно да се обърне внимание, когато човек избира нови сандали. Тъй като това са отворен тип обувки, при които голяма част от крака е директно подложен на пряка слънчева светлина и външни въздействия, е изключително важно подметката да подхожда идеално на крака. Ако кракът е по-голям и излиза от подметката, то мъжките сандали са тесни е не е добър вариант да бъдат закупени. В случай че ситуацията е коренно противоположна и подметката е по-дълга и по-широка, на крака няма да се осигури необходимата стабилност. От първостепенно значение е кракът да се чувства комфортно и удобно и подметката да му пасва идеално, прилепвайки към него като магнит. Това ще осигури стабилност при вървене и доста добро настроение.
Освен размера на подметката на мъжките сандали е важно да се постави акцент и върху нейния модел, т.е. дали е гладка, или е направена грапава, наподобяваща грайфери. Колкото е по-грапава подметката, толкова е по-добре, защото ще се създаде по-голяма стабилност и комфорт при вървене. Ако е гладка, има опасност от подхлъзване, особено ако се върви върху мокра повърхност, по време на дъжд например. Ето защо е желателно да се предпочетат мъжки сандали с по-грапава подметка.
Материята на този вид отворени обувки също не е за подценяване. Ако те са направени от изкуствени материали, това ще доведе до изпотяване на крака и ще създаде предпоставки за образуване на пришки. Затова е важно да се изберат сандали от естествена кожа, която прилепва лесно към крака и не го наранява. В случай че се предпочетат мъжки сандали от гума или друг евтин материал, вие няма да спестите много пари и евтиното ще ви излезе скъпо, защото впоследствие ще ви се наложи да купувате мазила за омекотяване на стъпалата.
Бъдете бдителни и внимателни при избора си на модел сандали и не подценявайте факторите материя, размер, модел и вид подметка. Това са ключовите елементи, които, ако съблюдавате правилно, ще ви помогнат да се сдобиете с ефектни, стилни и стабилни летни обувки, които да ви осигурят комфорт и повече удобство.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети