ЦИК търси 3000 машини за гласуване на европейските избори с обществена поръчка

DenNews.bg
03.04.2019
размер на текста:

Обществена поръчка за закупуването на 3000 машини за гласуване на предстоящите избори за Европейски парламент обяви Централната избирателна комисия. Съобщението бе публикувано на сайта на ЦИК вчера вечерта.
Максималната прогнозна стойност на обществена поръчка е в размер 7 500 000 лева без включен ДДС.
Сумата включва и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, както и обучение на персоналa за работа с устройствата.
Отговорно длъжностно лице е Николай Желязков - главен юрисконсулт в Дирекция "Администрация" на Централната избирателна комисия.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.
Основен приоритет в момента за ЦИК е въвеждането на машинното гласуване, заяви в края на март на пресконференция председателят на комисията Стефка Стоева.
Което е в рамките на нашата компетентност, ще го направим , за да може да има машинно гласуване, каза новият говорител на ЦИК Александър Андреев по отношение забавянето на обществената поръчка за машинното гласуване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети