Пожарната доволна от подготовката на храмовете в областта за Великден

DenNews.bg
23.04.2019
размер на текста:

Храмовете в област Кюстендил са изрядни в подготовката си за Великден във връзка с пожарната безопасност, показва проверка на служители на РДПБЗН в 30 обекта, в които ще има празнични богослужения.
Навсякъде са осигурени с пожаротехнически средства за първоначално гасене на пожари; пътищата за евакуация са проходими и чисти от горими материали и оборудване; крайните евакуационни изходи са в изправно състояние; електрическите инсталации са в изправно техническо състояние.
На църковните служители са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари в църковните обекти.
РДПБЗН призовава гражданите за повишено внимание и за спазването на основните правила за пожарна безопасност:
Поставяйте горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки; когато излизате от вкъщи, се убедете, че не сте оставили горящи свещи; мислете за своята безопасност и тази на хората около вас, пазете косата и дрехите, когато палите или пренасяте свещ; не изхвърляйте безразборно горящи свещи и клечки кибрит; при инцидент, запазете самообладание и без блъскане се насочете към изходите. При евакуация следвайте указанията на персонала и на пристигналите пожарни екипи. По време на Великденските празници е осигурено дежурство от служители на РДПБЗН в големите църковните храмове.
При инцидент звънете на телефон 112.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети