Съдът даде 30 г. затвор на Северин Красимиров

DenNews.bg
22.04.2019
размер на текста:

Окръжен съд-Русе даде 30 години затвор при първоначален строг режим на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров.
Присъдата е за блудство, изнасилването и убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Маринова, журналист и административен директор на ТВН. Северин Красимиров ще избегне най-тежкото наказание доживотен затвор, след като се призна за виновен и делото тръгна по съкратената процедура.
Жестокото престъпление бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена бе открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.
Според присъдата Северин Красимиров трябва да заплати и 450 000 лева кръвнина на семейството ѝ. На Областна дирекция МВР-Русе Красимиров трябва да заплати 7015 лв. и 9000 лв. държавна такса.
Припомняме и че подсъдимият мина през съдебно-психиатрична експертиза, според резултатите от която Северин е с лека умствена изостаналост, но е вменяем, разбирал е какво върши и може да носи наказателна отговорност.
Обвиняемият има право да обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети