Шефът на БНТ с присъда за шофиране в нетрезво състояние, трябва да сдаде поста

DenNews.bg
22.04.2019
размер на текста:

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров бе признат за виновен по делото за шофиране в нетрезво състояние и трябва да напусне поста си в обществената телевизия.
Софийски градски съд потвърди присъдата от първа инстанция и осъди Каменаров на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок, както и 600 лв. глоба за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта, съобщава агенция „Фокус”.
Според закона, Съветът за електронни медии трябва да освободи директора на БНТ от поста му, ако му е издадена присъда „лишаване от свобода“ за умишлено престъпление от общ характер. Няма значение дали е осъден ефективно или условно.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Делото бе обжалвано на първа инстанция, но процесът бе отлаган неколкократно поради неявяване на обвиняемия, и не само – ту болест възпрепятстваше Каменаров от явяване в съдебната зала, ту адвокатът му. За едно от поредните отлагания на процеса, той представи болничен лист – ден по-късно генералният директор бе заснет на конференция в Брюксел. Бе направена проверка на болничния, но нарушения не бяха открити.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети