Кметът на Дупница разпореди проверки на записите от всички камери заради некролозите на Хитлер

DenNews.bg
22.04.2019
размер на текста:

След като Дупница осъмна в събота с разлепени на много места възпоменателни некролози за 74 години от смъртта на Хитлер, кметът на Дупница инж. Методи Чимев излезе със следната позиция:

 Във връзка с появилите се днес в централната част на Дупница некролози на Адолф Хитлер, в които се съобщава за възпоменание в негова чест на Еврейските гробища, съм длъжен, не само кмет на тази община, но и като обикновен гражданин да заявя следното.
Град Дупница винаги е бил пример в България за толерантност между отделните етноси и общности. Подобна провокация по никакъв начин не би могла да създаде етническо напрежение в Дупница. Жителите на общината не веднъж са показвали и доказвали, че подобни гнусни опити за всяване на омраза нямат своите последователи и няма и да имат. До напрежение няма да се стигне и този път.
Притеснителен е обаче фактът, че в нечий болен мозък се е родила подобна идея, която е решил да "реализира" в нашия град. Идея, която е цинична, идея, равносилна на гавра и сама по себе си престъпна.
Надявам се и вярвам, че тези провокатори ще бъдат установени от органите на реда в Дупница, след което ще понесат своите последствия от Закона за подбуждане към етническо напрежение. Разпоредил съм проверка на всички записи от камерите, за да съдействаме и на РУП-Дупница за установяване на извършителите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети