21-годишна ромка е разнесла морбили в Дупница, последният й адрес е в жк "Бистрица" бл 57!

DenNews.bg
02.04.2019
размер на текста:

 21-годишна гастролираща из цяла Югозападна България ромка донесе морбили в Дупница. Днес резултатът бе потвърден официално и от Националния център по заразни и паразитни болести в столицата. Пациентката бе приета по спешност в Инфекциозно отделение в Общинската болница на 30-и март, след като от Спешния център се отзовали на повикване за жена в тежко състояние на адрес в жк "Бистрица" бл 57! Тя обаче се подвизавала и в най-голямата ромска махала в града- Гиздова махала. След като представила личната си карта, станало ясно, че по постоянен адрес се води в село Крупник, където е била омъжена, а по настоящ адрес. на улица "Райна Княгиня"в Дупница. На практика младата жена е сяла заразата из целия град, така че дупничани трябва да бъдат нащрек за проява на симптомите и особено тези на посочените места, където е пребивавала болната.

21-годишната пациентка е била приета по време на дежурството на д-р Методи Попов, който описва състоянието й като класически пример на морбили.

"Днешните резултати само потвърдиха клиничната картина на пациентката, която бе като по учебник и аз нито за миг не се осъмних, че е заразена именно с морбили", коментира за DenNews.bg д- р Попов, който още на 30-и март обяви във Фейсбук, че първият случай на морбили в Дупница е на път да бъде обявен официално.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети