Шефът на ВиК-Дупница: Стават аварии по водопровода при строителните работи из града, а това няма как да го предвидим и обявим

DenNews.bg
18.04.2019
размер на текста:

Градът е строителна площадка, което е добре, защото се подобрява инфраструктурата, но при строителните работи се получават аварии по водопровода, които ние няма как да предвидим и обявим. Така управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев коментира необявеното прекъсване на водоподаването към абонати.
„Когато ние имаме планова подмяна на водопровод или профилактика обявяваме предварително дните, за да могат гражданите да се подготвят. Винаги спазваме и часовете, които сме обявили. Когато се появи неочаквана авария обаче действаме в условията на належащ ремонт и няма как да предупредим гражданите“, обясни още Илиев.
Както бе обявено още в края на миналата седмица, в понеделник от ВиК подменяха водопровод заради което водата към част от южните квартали на града и село Джерман бе спряна.
„Свършихме работа на време, но при пускането на водата се оказа, че през деня при строителните работи за подмяна на канализацията на ул. „Венелин“ е избита водопроводна връзка при което е скъсан и водопровода. Получи се теч и се наложи повторно спиране на водата. Фирмата изпълнител на канализацията опита сама да отстрани аварията, но след като не успя, бяха изпратени наши екипи. След това се оказа, че е нанесена повреда на още едно място на водопровода и се наложи втори ремонт. За всеки такъв случай се изготвят протоколи, тъй като се получава така, че ВиК извършва ремонти на аварии, за които няма вина, а и всички упреци са към нас. Тук няма виновни. Знам, че е неприятно за гражданите да са без вода, особено ако това е изненадващо, като в случаи като този, но инфраструктурата е под земята и при строителните работи се получават аварии“, обясни още Илиев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети