Дърво помогна за ареста на бракониери

DenNews.bg
17.04.2019
размер на текста:

Дърво оказа помощ за залавянето на бракониери, добре познати на полицията ,с десетки актове и регистрирани нарушения.
Случаят се е разиграл край язовир Огоста в Монтана, където служители на Агенцията по рибарство и аквакултури установили, че група мъже, единият с прякор Видрата, извършват поредно нарушение.
Именно заради „Видрата” през юни, миналата година е променен и Закона за рибарство и аквакултури и вече за нарушителите се предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 15 до 20 хиляди лева, отбелязва Нова телевизия.
„Разположиха във водата, успоредно на брега по течението, хрилни мрежи с дължина 300 метра, като 200 от тях бяха с размер на окото 4,5 до 5 см. – мрежи, с които се лови бяла риба, забранена за улов заради размножителния си период”. Това каза Валери Спасов от Агенцията по рибарство и аквакултури в Монтана. По думите му бракониерите се спрели, когато забелязали колата на служителите на реда. По-късно те са засекли превозното средство на нарушители и започват преследване през гората, при която бракониерите карали без фарове, за да не бъдат проследени. Това довело до сблъсъка им с дърво, след което са заловени, а мрежите им са намерени заровени в дупка в земята.
Това е първият случай, след влизането на новия закон, при който е заловен Видрата. „Дълго време той беше в чужбина. След като се е завърнал явно отново "плува" във водите на язовир „Огоста”. Сега с този случай се надяваме наистина да се задейства прокуратурата и да стовари цялата тежест на закона върху него”, заяви Спасов. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети