Проверяват и Крум Зарков от БСП за имоти и доходи

DenNews.bg
11.04.2019
размер на текста:

Върховна касационна прокуратура възложи на Антикорупционната комисия и НАП проверка относно произхода на средствата за придобиване на недвижими имоти на значителна стойност от народния представител от БСП Крум Зарков, съобщиха от държавното обвинение.
Повод за проверката са медийни публикации.
ВКП е разпоредила на органите на Антикорупционната комисия извършването на следните действия: изискване на информация относно притежаваните от проверяваното лице недвижими имоти, относно историята по собственици на всеки от закупените имоти, относно декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката.
С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за нотариусите и нотариалната дейност. От проверяваното лице ще се поиска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции.
На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медийните публикации, както и относно съответствието между декларираните и/или получени доходи.
36-годишният Крум Зарков е син на журналистката Анна Заркова и коремния хирург Костадин Зарков. Завършил е столичната Френска гимназия, а след това и право.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети