Издирват шофьор на Лада, блъснал дете и избягал

DenNews.bg
05.03.2019
размер на текста:

Полицията издирва шофьор, който блъснал с ладата си 5-годишно дете и след това избягал. Инцидентът е станал вчера на светофар в столичния квартал "Дружба".
Към момента детето е в настанено в здравно заведение в сравнителни добро състояние, информира Нова телевизия.
Детето е блъснато на зелен сигнал на светофарната уредба, пресичайки с майка си и с кучето им. С тях било и другото дете на жената. Ударът възникнал, когато водачът на колата правил маневра на десен завой. След инцидента шофьорът вместо да спре и да помогне на пострадалото дете, той избягал.
"Не знам дали шофьорът ни е видял, или не. Аз бях с двете си деца, едното дете на ръка, с кучето на каишка, държах за ръка и Никола. Пресветна зелено за нас, тръгнахме да пресичаме. Господинът също тръгна да завива. Кучето ме дръпна напред, детето се изхлузи от ръката ми и чух само "Мамо". Обърнах се и видях, че удря детето. Той не спря. Заобиколи детето и си продължи по пътя. Шофьорът беше млад, бяха две млади момчета в колата", разказа жената.
Колата на водача е модел "Лада", автомобилът бил стар. Майката моли за съдействие в издирването на отговорния за случилото се.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети