Крум Маринов: Кметицата на Перник ни извива ръцете за боклука с неизпълними изисквания, търпим санкции!

DenNews.bg
29.03.2019
размер на текста:

 Кметът на Перник Вяра Церовска ни извива ръцете с неизпълними изисквания по отношение на транспортането на отпадъците и ние сме принудени да депонираме боклука си в закритото ни вече депо.

Заради този отказ от страна на Вяра Черовка ние търпим и санкции, а какъв ще бъде техният размер, тепърва ще разберем. Това обяви пред съветниците по време на редовната сесия на Общинския съвет кметът на община Бобошево Крум Маринов. Поводът за изказването бе докладната му, свързана с годишния отчет за управлението на отпадъците на територията на общината за миналата година.

"В подобна ситуация сме не само ние, но и общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол и Кюстендил. Въпреки, че с решение на МС обшина Перник бе задължена да предостави своя терен за депонирането на отпадъците ни заради изискването нашите сметища да бъдат закрити, то всички ние от посочените общини сме поставени пред изискването камионите ни с отпадъците да бъдат с Евро-5. Което струва стотици хиляди левове и специално за нашата малка община тази сума е непосилна. И тъй като нашите камиони са с Евро-3, то за двете години, в които ние трябва да извозваме битовите си отпадъци до Перник, имаме осъществени само 4 курса. Останалото трупаме на закритото си сметище и търпим санкции, коментира още Маринов.

Според градоначалника на Бобошево единственото спасение за общината и бюджета е обещанието на кмета на Благоевград Атанас Камбитов до края на есента да бъде открито регионалното депо, където община Бобошево ще депонира отпадъците си, тъй като е член на сдружението, в което влизат и общините Рила, Бобошево, Симитли и Благоевград.

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети